Desert din prune uscate cu sos caramel (de post)

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 25 Feb 2018 | 3872 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g prune uscate
  • 50 g zahar (sau dupa gust)
  • 5-6 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 600-700 ml apa
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert din prune uscate cu sos caramel (de post):

Prunele uscate se spala si se pun la fiert.

Se caramelizeaza 50 g zahar in 5-6 linguri de ulei intr-o craticioara. Se adauga doua linguri de faina si se amesteca energic. Se toarna zeama in care au fiert prunele in craticior si se clocoteste totul cateva minute. Se adauga prunele si se completeaza cu apa daca este necesar, cat sa iasa un sos subtire. Se mai pune si zahar daca este necesar.

Desertul din prune uscate cu sos caramel se mai fierbe 2-3 minute, apoi este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert din prune uscate cu sos caramel (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute cu nutella