Desert foi cu miere, cacao si crema caramel

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 18 Mar 2021 | 18684 vizualizari

 

Am combinat foile de la tortul Spartak cu o crema caramel cu mascarpone. Nu va pot descrie cum a iesit! Trebuie sa o incercati! Nu veti regreta!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 3 buc oua
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri miere
  • 120 gr unt
  • 60 gr cacao
  • 450 gr faina
  • un praf de sare
  • 1 si 1/2 lingurite bicarbonat de sodiu

Crema:

  • 240 gr zahar
  • 400 gr unt
  • 6 linguri amidon de porumb
  • 250 gr Mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca neindulcita
  • 600 ml lapte

Decor:

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foi cu miere, cacao si crema caramel:

Pentru foi am amestecat ouale cu sarea, zaharul, mierea, cacaua si untul bucatele. Am pus amestecul pe foc pana s-au topit untul, zaharul si mierea. Am luat vasul de pe foc si am adaugat treptat faina amestecata cu bicarbonatul.

Am lasat aluatul sa se odihneasca o jumatate de ora, apoi am copt 5 foi (25/35). Am intins foile cat mai subtiri direct pe hartia de copt.

Pentru crema am caramelizat zaharul, am adaugat treptat 200 gr unt la temperatura camerei, apoi 500 ml lapte caldut. Separat am amestecat amidonul cu 100 ml lapte si l-am adaugat peste restul ingredientelor. Am lasat crema sa fiarba pana s-a ingrosat, am luat vasul de pe foc si am adaugat restul de 200 gr unt.

Dupa ce crema s-a racit complet am amestecat-o cu 200 ml smantana pentru frisca batuta cu 250 gr mascarpone. Am pus crema intre cele 5 foi si un strat subtire pe ultima foaie, apoi am ornat cu ciocolata topita.

Prajitura se taie dupa o noapte la rece, dupa ce se inmoaie foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foi cu miere, cacao si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu capsuni si crema de vanilie