Desert foi cu miere de albine

de Gina_Cristina in Prajituri, 22 Ian 2012 | 43321 vizualizari

 

O prajitura buna cu foi moi care se topesc in gura in timp ce le savurezi!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana de ulei
  • 1/2 cana de lapte
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita amoniac
  • 3 linguri miere de abine
  • o cana zahar
  • faina cat cuprinde
  • In plus:
  • 400 gr dulceata
  • 500 ml lapte
  • o margarina
  • 200 gr  gris
  • 150-200 g zahar (dupa gust)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foi cu miere de albine:

Se pun laptele, uleiul, mierea, zaharul, praful de copt si amoniacul intr-o cratita la foc mic si se lasa pana isi schimba culoarea, iar amestecul devine maroniu. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit compozitia pentru foi adaugam faina atat cat sa iasa un aluat potrivit cat sa putem intinde foaia pe dosul tavii. Foile se coc la foc potrivit cam 10-15 minute. Se coc astfel 4 foi.

Pana se raceste facem grisul: se pune laptele la fiert, iar cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie si il lasam sa fiarba. Trebuie sa fie mai consistent, mai tare.

Se pune margarina intr-o cratita si se lasa la foc mic pana se topeste, sa nu fie calda, dupa care se mixeaza si se adauga zahar pudra pana se intareste, apoi se adauga cate putin din gris.

Dupa ce s-au racit si foile asamblam prajitura: prima foaie, jumatate din compozitia de gris, a doua foaie peste care punem gem, apoi a treia foaie si compozitia de gris ramasa, iar la final ultima foaie peste care se presara zahar pudra.

Se pune prajitura la rece 10-12 ore sau peste noapte.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foi cu miere de albine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere de albine si crema de lapte