Desert foitaj impletit cu umplutura de mere

de Razvan Constantinescu in Dulciuri, 29 Oct 2019 | 3166 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat si umplutura:
  • 1 aluat de foitaj (450 g)
  • 700 g mere curatate de coaja si seminte
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 baton de scortisoara
  • Pentru uns si presarat:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foitaj impletit cu umplutura de mere:

Se decongeleaza aluatul de foitaj.

Merele curatate de coaja si seminte se spala si se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se stropesc cu zeama de lamaie si se pun la fiert impreuna cu zaharul si cu un baton de scortisoara. Se tin la foc pana cand scade zeama lasata de mere, apoi se lasa sa se racoreasca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Aluatul se desface si se imparte in doua.

Pe marginile fiecarei parti se taie fasii late de 1 cm, lasand partea din mijloc netaiata. Se aseaza merele in mijlocul aluatului, iar fasiile de aluat se pun alternativ peste mere.

* Eu am facut o placinta cu impletitura simpla si una cu impletitura rasucita.

Se transfera placintele cu grija intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenusurile amestecate cu lapte si se presara zahar peste ele.

Se introduce tava la cuptor pana cand placintele sunt frumos rumenite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foitaj impletit cu umplutura de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

30.10.2019, 19:04

Cat de minunat este! Ce mult iubesc foietajele umplute, mai ales cu mere, branza si alte fructe!

lucy2002 1

30.10.2019, 21:00

Foarte bun!Și eu am făcut azi!

dantes 1

31.10.2019, 12:33

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu inghetata