Desert fursecuri arabesti

de Criss in Dulciuri, 15 Dec 2018 | 5190 vizualizari

 

Am vazut intr-una din zile pe facebook un filmulet cu o reteta de fursecuri minuscule si dragalase, formate cu furculita. O reteta de fursecuri arabesti cu aluat fraged , umplute cu o pasta din curmale, stafide, nuci si scortisoara. Puteti vedea filmuletul de unde m-am inspirat,

 aici .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat fraged: 
  • 200 gr unt la temperatura camerei 
  • 1 cana de ulei 
  • 1 ou 
  • 1 linguri iaurt grecesc 
  • 1/2 cana de zahăr pudra 
  • 1 lingurita esenta de vanilie 
  • 4 - 4.5 căni de făină
  • Ingrediente umplutura: 
  • 1 ceasca de nuci 
  • 1 ceaşcă de stafide 
  • 15 bucati curmale fara samburi 
  • 1 linguriţă rasa de scorţişoară
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri arabesti:

NOTA: in reteta tradusa scrie de "o cana de ceai" de ulei, zahar, faina, etc. Eu am masurat ingredientele cu o cana de cca 200 g. Important e sa masurati toate ingredientele cu acceasi cana.

Pentru aluatul fraged se spumeaza untul moale cu zaharul pudra. Se adauga uleiul, esenta de vanilie, oul si iaurtul si in final faina. Va rezulta un aluat fin si cremos, dar care trebuie sa fie usor de modelat. Daca vedeti ca e prea lipicios, mai adaugati putina faina.

Pentru umplutura, se pun ingredientele in vasul blenderului vertical si se mixeaza la viteza maxima 3-4 minute, pana rezulta o pasta usor de modelat. Din pasta obtinuta formam atatea bilute mici cate avem formate din aluatul fraged. 
Si acum urmeaza distractia. :) Luam o furculita si o bila de aluat. Bilei ii dam o forma alungita si o intindem pe dosul furculitei. Punem o biluta de umplutura si rulam. (Cel mai bine e sa urmariti filmuletul si sa vedeti exact procedeul.) Asezam fursecurile in tava pe hartie de copt, lasand cam 1 cm distanta intre ele. Oricum fursecurile nu vor creste prea mult. Le coacem in cuptorul preincalzit, pe treapta a doua a aragazului, cam 25 minute. Dar dupa 20 de minute verificati fursecurile, ridicati unul si daca observati ca e auriu pe partea de jos, atunci sunt gata. Ele trebuie sa ramana albe deasupra. Puteti sa le pudrati cu zahar sau sa luati fiecare fursec si sa-l tavaliti prin zahar pudra. 

TIPS-URI

1

 NOTA: in reteta tradusa scrie de "o cana de ceai" de ulei, zahar, faina, etc. Eu am masurat ingredientele cu o cana de cca 200 g. Important e sa masurati toate ingredientele cu acceasi cana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri arabesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]