M-am inspirat de la Timea, doar ca eu nu le-am glazurat.
Aluat. Untul moale l-am frecat cu zaharul brun, sarea, zaharul vanilat si galbenusul de ou, apoi am adaugat esenta de vanilie, la final am incorporat faina si praful de copt. Mie mi-au fost suficiente cele 400 g faina. Am framantat un aluat omogen, l-am invelit in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru 1 ora. Dupa 1 ora am scos aluatul, l-am impartit in bucati mai micci, l-am lasat cca 10 min la temperatura camerei apoi am intins foaie si am decupat fursecurile, asa cum se vede in imagime. Le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt fursecurile cca 12-14 min sau pana incep sa se rumeneasca frumos.Am scos fursecurile din tava, le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am umplut doua cate doua cu gem de caise amestecat cu nuca macinata. Puteti sa folositi ori ce forma vreti.Cum se vede si in fotografii pe unele le-am decupat ochii si gura, pe altele doar le-am stantat, ca sa am o parte plina si una decupata. Se pot pudra cu zahar farin sau se pot glazura cu glazura de albus amestecat cu zahar pudra si colorat.