Desert fursecuri fine cu ciocolata si nuca

de - Andreea - in Dulciuri, 24 Mar 2018 | 3639 vizualizari

 

Cam migaloase as spune, dar de mare efect si delicioase. 

 

INGREDIENTE

Pentru fursecuri:

  • 125 gr faina alba tip '00'
  • 60 gr zahar pudra
  • 30 gr cacao
  • 80 gr unt
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura cu apa

Pentru crema:

  • 125 gr ciocolata amara
  • 40 gr unt nesarat
  • 2 linguri cu smantana

In plus :

  • 150 gr ciocolata amara
  • circa 20 nuci
  • 20 gr unt
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri fine cu ciocolata si nuca:

Punem intr-un bol faina, zaharul pudra, cacaua si untul. Amestecam bine aceste ingrediente.

Adaugam galbenusul de ou si apa si amestecam in continuare pana obtinem o compozitie modelabila.

Punem compozitia pe planul de lucru usor presarat cu faina si intindem o foaie subtire.

Decupam compozitia in forme rotunde (sau in orice forma doriti).

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si asezam fursecurile.

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C, pentru 10 minute. ( nu mai mult )

Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Separat punem o craticioarala foc mic si topim, amestecand in continuu, ciocolata, untul si smantana. Punem crema la frigider pana ce incepe sa se intareasca putin si apoi o punem intr-un pos si ornam fiecare fursec. Punem peste crema o jumatate de miez de nuca si lasam sa se intareasca totul foarte bine. 

Intr-o alta craticioara topim ciocolata si untul si tinind de miezul de nuca, introducem fiecare fursec in ciocolata topita. Le asezam pe o hartie de copt si lasam sa se intareasca ciocolata. 

Inainte de a le aseza pe un platou, indepartam ciocolata in exces de pe marginile fursecului.

Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

In loc de nuci, putem folosi migdale, cirese sau orice altceva ce va este mai mult pe plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri fine cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose Fluture