Desert fursecuri Snikersdooles

de katty in Dulciuri, 26 Ian 2018 | 2789 vizualizari

 

Originare din Germania- Schneckenoodles, aceste fursecuri  au devenit foarte populare in Statele Unite, schimbandu-si numele in timp , si evident, aparand o multime de variante deviind de la reteta originala.
 Eu am ales o varianta cu cacao si cardamom, condimentul meu preferar de iarna, alaturi de scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 2 oua intregi
  • 100 gr zahar brun
  • 50 gr zahar tos+50 gr pentru tavalit
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • cardamom macinat
  • 2 linguri cacao neagra
  • 2 1/2 cesti faina
  • 2 lingurite rase scortisoara macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri Snikersdooles:

Mixam intr-un castron untul aflat la temperatura camerei cu zaharul brun si 50 gr zahar tos alb, apoi cu cate 1 ou, pe rand, pana se transforma intr-o crema fina. Adaugam cardamomul, cacao, jumatate din cantitatea de faina, praful de copt si bicarbonatul si omogenizam bine. Adaugam cate putina faina in continuare si framantam aluatul cu varful degetelor.

Cu ajutorul a doua lingurite, luam din compozitie si punem intr-o farfurie in care am amestecat zaharul ramas si scortisoara. Formam cu mana bile pe care le asezam in tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 12-14 minute, scoatem tava si le lasam sa se raceasca pe hartie.

Se pastreaza pana la 5 zile in recipiente etanse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri Snikersdooles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nuci