Desert gogosi

de Rocsi in Dulciuri, 8 Iul 2021 | 7194 vizualizari

 

Indiferent de vreme, de anotimp, cand ti se face pofta de gogosi, iti sufleci manecile si pregatesti cateva! Asa am patit si eu, mi-au trecut atatea gogosi prin fata ochilor in aceste zile, asa ca am facut cateva! Eu le-am facut impletite, dar pot fi decupate cu o forma sau cum va plac. Au iesit niste pufosenii aromate si au mers perfect cu o cana de lapte rece! Nu puteti refuza un asa desert minunat, un desert al copilariei! 

 

INGREDIENTE

  • 700 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 2 oua
  • 80 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
  • coaja rasa de lamaie
  • vanilie
  • un praf de sare
  • zahar pudra, simplu sau cu aroma de vanilie
  • ulei pentru rumenit
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi:

Cerneti faina intr-un bol. Faceti in mijloc o gaura, puneti drojdia, 3 linguri de lapte cald, 1 lingurita zahar. Amestecati usor si lasati sa creasca 10 minute drojdia. Adaugati ouale, zaharul, coaja rasa de lamaie si sarea peste faina, fara sa atingeti drojdia. Incepeti si framantati. Turnati lapte caldut, treptat, pana obtineti un aluat omogen. Adaugati si vanilia. Puneti uleiul si mai framantati 3-4 minute, pana obtineti un aluat omogen si elastic. Il acoperiti, il lasati la dospit 60-70 de minute, intr-un loc mai cald. Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul dospit. Il impartiti in 15 bile. Intindeti fiecare bila intr-un snur subtire de 50-55 cm, uniti capete si le rasuciti. Le acoperiti si lasati 15-20 de minute sa creasca gogosile. Intr-o tigaie incingeti ceva mai mult ulei. Dati focul la potrivit spre mic, puneti gogosile in tigaie. Le rumeniti le ambele parti, apoi la scoateti pe un platou, pe servetele de bucatarie. Le pudrati cu zahar pe ambele parti si sunt gata pentru a fi servite. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu lapte fierbinte sau Torta al latte caldo