Desert gogosi cu flori de salcam

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 17 Mai 2020 | 3688 vizualizari

 

Am vazut la Merisor astfel de gogosi si, pentru ca salcamii ma imbiau cu parfumul lor, am zis sa incerc si eu sa fac aceste bunatati.
Aveam o oarecare retinere in a gusta din flori, dar cand am vazut ca fiica mea a mancat cu pofta din ele m-am incumetat si am descoperit ca aceste gogosi cu flori de salcam sunt chiar foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 3 plicuri de zahar vanilinat (8 g/plic)
  • 175 g smantana
  • 400 ml apa minerala carbogazoasa
  • esenta de vanilie
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 450 g faina de tara
  • flori de salcam
  • ulei pentru prajit (cel putin 500 ml)
  • zahar pudra vanilat pentru servire
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi cu flori de salcam:

Ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilinat se mixeaza. Se adauga smantana, apa minerala, esenta de vanilie, praful de copt si faina si se omogenizeaza.

Florile de salcam se spala bine.

Se pune o tigaie cu ulei la foc.

Florile de salcam se dau prin aluat, apoi se pun in uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti.

Gogosile cu flori de salcam se servesc cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Unicorn cu crema de zmeura si crema de ciocolata cu cirese