Desert gogosi de post

de adry88 in Dulciuri, 8 Apr 2017 | 8016 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 ml apa minera
  • 100 ml ulei
  • coaja de portocala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi de post:

Intr-un vas, amestecam faina cu zaharul, sare, coaja de portocala. Facem o gaura, adaugam drojdia dizolvata in putina apa, adaugam treptat apa (la temperatura camerei), pana rezulta un aluat omogen si usor lipicios.

La final, framantam aluatul cu ulei, pana ce nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit, pana ce isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul intr-o foaie, decupam formele dorite (eu am folosit o cana), lasam sa mai creasca putin pe masa.

Le prajim in baie de ulei, la foc potrivit.

Le pudram cu zahar pudra cand sunt calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu smantana, fara zahar