Desert gogosi vanilate de post

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 17 Apr 2020 | 4307 vizualizari

 

Aluaturi de casa
Am pregatit niste gogosi pufoase, gustoase, de post si cu ingrediente simple si putine.
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor, careia ii multumesc!

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspata
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml apa calda
  • 1 praf de sare
  • 2 plicuri de zahar vanilinat (8 g/plic)
  • esenta de vanilie
  • 50 ml ulei
  • 500 g faina de tara (sau cat cuprinde)
  • circa 1 l ulei pentru prajit
  • 80 g zahar pudra vanilat
Portii: 33
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi vanilate de post:

Drojdia se freaca cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga apa calda peste ea si 100 g de faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald.

Dupa aceea, se adauga restul de zahar, sarea, zaharul vanilinat, esenta de vanilie si faina, care se adauga treptat. Se framanta aluatul si se incorporeaza uleiul, obtinand o bila elastica si nelipicioasa. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca la loc cald.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se intinde pe masa de lucru infainata cu ajutorul unui sucitor. Se decupeaza cerculete cu un pahar si se lasa sa mai creasca circa 10 minute.

Se pune uleiul pentru prajit intr-o tigaie adanca si se incinge.

Gogosile se prajesc in baia de ulei la foc potrivit sau chiar mic. Se scot pe un servetel, apoi, cat sunt inca fierbinti, se dau prin zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi vanilate de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonaci impletiti si imbatati