Desert guguluf din albusuri cu rodie si glazura de lamaie

de Valclaudia in Dulciuri, 6 Mai 2018 | 3420 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 albusuri
  • un praf de sare
  • 1 rodie
  • 3-4 linguri indulcitor lichid
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 7 linguri rase de faina alba proaspat cernuta
  • 1 cutie glazura de lamaie sau: 150 gr. zahar pudra+1 lingura apa rece+ cativa stropi de lamaie,dupa gust
  • bombonele din zahar pentru decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert guguluf din albusuri cu rodie si glazura de lamaie:

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

Adaugam indulcitorul lichid, mixam pana obtinem o bezea destul de ferma.

Renuntam la mixer, luam o spatula din silicon si incorporam rand pe rand faina amestecata cu praful de copt.

Adaugam jumatate din semintele rodiei in compozitie.

Ungem forma rotunda de guguluf cu ulei, tapetam cu faina.

Turnam amestecul in tava, mai presaram cateba boabe de rodie, apoi dam tava la cuptor pentru 25 minute.

Facem testul cu scobitoarea, cand guguluful e copt il scoatem din cuptor, apoi din tava si il lasam pe un platou la racorit.

Glazura de lamaie o preparam astfel: punem zaharul pudra intr-un castronel, adaugam o lingura de apa rece, amestecam. Picuram putina zeama de lamaie dupa gust, omogenizam.

Eu am avut glazura gata preparata, asa incat doar am incalzit recipientul in apa calda si am ornat apoi guguluful cu glazura lichida, am presarat restul de seninte de rodie si cateva bombonele rosii din zahar.

Am lasat 1 ora sa se intareasca glazura, apoi am portionat si am servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert guguluf din albusuri cu rodie si glazura de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert paleuri cu ciocolata