Desert inghetata cu capsuni si lapte condensat caramelizat

de Rocsi in Dulciuri, 12 Iun 2018 | 4390 vizualizari

 

"Picnicul bucatarasilor"
Anul acesta am avut norocul sa ma bucur de capsuni de la tara, din alea cu adevarat gutoase, dulci si aromate! Si daca tot aveam mai multe, as fi vrut si o inghetata, am preferat sa o pregatesc in casa, sa ma bucur mai multe zile de ea. A iesit o mare bunatate, se simt capsunile, se simte gustul ingredientelor faine ce le-am folosit! Este exact ce trebuie!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr iaurt grecesc
  • 400 ml crema din nuca de cocos (de la Sano Vita)
  • 350 gr lapte condensat caramelizat
  • 400 gr capsuni
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri fulgi de ciocolata
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • decoratiuni din ciocolata, capsuni proaspete, frunze de menta, pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata cu capsuni si lapte condensat caramelizat:

Capsunile le spalati bine, indepartati coditele si le lasati la scurs. Le puneti in blender si le faceti piure.

Desfaceti crema din nuca de cocos, scurgeti apa si pastrati doar partea cremoasa. Mixati crema pana devine usor spumoasa. Adaugati iaurtul, zeama de lamaie, mixati, apoi incorporati laptele condensat. Luati intr-un bol, cam 1/3 din crema. In aceasta treime puneti cacaua, fulgii de ciocolata, amestecati bine o o lingura. In restul de crema rasturnati piureul de capsuni, amestecati.

Intr-o caserola, puneti un strat din crema cu capsuni, apoi 2-3 linguri din crema cu cacao. Taiati si cateva bucatele de capsuni. Turnati iar crema de capsuni, iar de cacao, tot asa pana terminati ambele compozitii. La final amestecati usor cu o furculita, cat sa creati niste valuri. Deasupra dati drumul catorva cubulete de capsuni. Acoperiti caserola cu capacul, o bagati la congelator. O lasati 4-5 ore sau peste noapte.

Cand s-a inchegat bine, o scoateti de la congelator 15 minute si o lasati la temperatura camerei, apoi o rasturnati pe un platou. Presarati decoratiuni din ciocolata, bucati de capsuni proaspete si frunze de menta, apoi puteti servi.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu capsuni si lapte condensat caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Rocsi 1

17.06.2018, 22:07

Va multumesc mult!

Ancutsa 1

11.07.2018, 10:53

Foarte buna, mai ales ca ai folosit capsuni de tara, care sunt mult mai aromate! Bravo!

Rocsi 1

12.07.2018, 21:16

Multumesc Ancutsa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cu fructe de padure