Desert inghetata cu pepene galben si mascarpone

de katty in Dulciuri, 25 Iul 2017 | 3222 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 120 ml lapte
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 200 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 350 gr miez de pepene galben
  • un praf de sare
  • menta verde si ciocolata rasa pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata cu pepene galben si mascarpone:

 Se pun galbenusurile cu zaharul si sarea, intr-un vas pe bain-marie si se amesteca bine. Se adauga laptele caldut si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se da jos, se adauga vanilia si se lasa la racit.
In crema de oua racita, se adauga mascarponele si se amesteca pana la omogenizare.
Miezul de pepene il mixam si il adaugam comopzitiei impreuna cu frisca batuta spuma tare. Turnam compozitia intr-un vas si il dam la congelator. Amestecam inghetata din ora in ora, de 2-3 ori, pentru a nu se forma ace de gheata. Servim inghetata in cupe, ornata cu ciocolata rasa si frunza de menta.



Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu pepene galben si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (12)

kytz 1

27.07.2017, 12:43

Waw! Delicioasă și super fresh!

Rocsi 1

27.07.2017, 20:41

Nu refuz o portie, daca imi dai!

miki_a 1

28.07.2017, 11:40

Super fina si aromata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta