Desert inghetata de revent si flori de hibiscus

de katty in Dulciuri, 5 Iul 2017 | 2904 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr revent (rubarba)
  • o mana flori de hibiscus uscate
  • 500 gr smantana de frisca
  • 2-3 linguri de zahar sau dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de revent si flori de hibiscus:

 In 200 ml apa punem florile de hibiscus. Le dam 2-3 clocote, apoi stingem focul, acoperim vasul si le lasam 10-15 minute la infuzat. Spalam tijele de revent si le taiem cubulete. Le punem intr-o craticioara si peste ele scurgem apa de pe florile de hibiscus. Pastram florile pentru a orna cu ele inghetata.

Adaugam zaharul si fierbem cateva minute pana tijele se inmoaie. Mixam bine compozitia si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, fie, batem smantana usor si o amestecam cu crema, apoi o dam la congelator pentru cateva ore, ori le punem la masina de inghetata. Servim inghetata ornata cu florile de hibiscus pastrate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de revent si flori de hibiscus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spuma de mure