Desert la pahar cu mere, crema de branza si sos caramel

de vio_dreams in Dulciuri, 17 Feb 2013 | 10291 vizualizari

 

INGREDIENTE


  • pt crema de branza:
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 gr crema de branza
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 lingurita extract vanilie
  • pt compozitia de mere
  • 1 kg mere dulci-acrisoare
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • pt sosul caramel
  • 2 linguri zahar
  • 50 gr unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar cu mere, crema de branza si sos caramel:

Curata merele, le taiem cubulete si le punem intr-un vas. Presaram peste ele zaharul si scortisoara.

Punem merele pe foc pana incep sa isi lase zeama si s-au inmuiat bine. Le pasam cu dosul lingurii avand grija sa lasam si bucati intregi. Le dam deoparte sa se raceasca.

Intr-un vas caramelizam zaharul. Nu il lasati sa se arda fiindca devine amar. Cand zaharul s-a caramelizat  adaugam untul si omogenizam pana untul este topit complet si incepe sa capete consistenta unui sos.

Batem frisca pana devine ferma. 

Frecam crema de branza cu zaharul pudra si adaugam extractul de vanilie.

Lasam cateva linguri de frisca deoparte pentru decor iar restul o amestecam cu crema de branza. Obtinem o crema aerata, ferma.

Incepem sa montam desertul in pahare astfel: o lingura de crema, o lingura de mere, o lingurita sos caramel si continuam astfel pana umplem paharele.

Decoram cu frisca si sos caramel.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu mere, crema de branza si sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere, stafide si cocos