Desert mucenici cu cardamom

de papabundetot in Prajituri, 8 Mar 2014 | 10594 vizualizari

 

Desi la mine in Ardeal nu tin minte din copilarie sa fi mancat vreodata in familia mea mucenici, totusi, m-am gandit astazi sa fac si eu acest preparat, am ales o reteta de la prietenii mei bucatarasi de pe bucataras.ro, nu as putea numi o anumita persoana de la care am luat reteta deoarece m-am inspirat din mai multe retete, dar, in stilul meu, mi-am pus si eu amprenta si am adaugat arome care ma caracterizeaza.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1,2 kg faina
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 150 gr zahar
  • 3 oua+1 ou pentru uns
  • 60 ml ulei
  • un praf de sare
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita anason macinat
  • 1 lingurita cuisoare macinate
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • nuca macinata

Pentru sirop:

  • 200 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 5 pastai de cardamon
  • scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici cu cardamom:

Aluat: Intr-un castron mare am pus faina, un praf de sare o parte din zahar si am facut un loc in mijloc unde mai apoi am adaugat ouale batute bine cu esenta de vanilie, cuisoare si anason macinat. Intr-un castronel am pus drojdia cu putin zahar, lapte si faina, am omogenizat totul si am lasat 5 minute maiaua sa creasca, apoi am adaugat-o peste faina, am adaugat si uleiul si restul de lapte si am framanatat bine aluatul pana cand nu s-a mai lipit de maini, apoi l-am lasat 1 ora la dospit.

Sirop: Am pus intr-o craticioara apa, zaharul scortisoara si semintele din pastaile de cardamom si am lasat sa fiarba pana cand s-a legat un sirop aromat pe care l-am dat la racit.

Dupa ce aluatul a dospit, am intins putina faina pe blatul de lucru, am rupt bucati din aluat, pe care le-am intins usor, am pus putina nuca macinata in mijloc, apoi am impachetat aluatul si am mai framantat putin in mana biluta de aluat,apoi am rulat-o pana am obtinut un bastonas, pe care mai apoi l-am modelat in forma de 8. Am pus mucenicii in tava tapetata cu hartie de copt, i-am mai lasat sa creasca putin, apoi i-am uns cu ou, i-am introdus in cuptor pentru 10 minute, am scos apoi tava, am pus peste mucenici sirop din plin si am presarat nuca macinata peste ei si i-am reintrodus in cuptor pana cand s-au rumenit frumos.

Optional, dupa ce mucenicii se racesc ei se mai pot inmuia in sirop si manca cu pofta.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici cu cardamom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu nuca si marmelada