Desert mucenici dobrogeni de post

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 8 Mar 2012 | 8197 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g mucenici
  • 300 g zahăr
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 1 linguriță sare
  • 2-3 lingurițe scorțișoară
  • 2 lingurițe esență rom
  • coaja rasă de la o lămâie
  • coaja rasă de la o portocală
  • 400 g nucă
  • 3-4 litri apă
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici dobrogeni de post:

Punem apa la fiert. Dacă doriți mai multă zeamă puneți 4 litri. Adăugăm în apă zahărul, sarea și zahărul vanilat. Amestecăm bine până se dizolvă. Când apa a dat în clocot adăugăm mucenicii și lăsăm la foc mic pentru 10 minute, amestecând ușor. Acoperim cu capac și stingem focul. După 20-30 minute adăugăm esența de rom, scorțișoara și coaja rasă de portocală și lămâie. La final adăugăm și nuca măcinată.

Servim reci sau calzi după preferințe, bineînțeles cu 44 pahare de vin :) -cine poate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici dobrogeni de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]