Desert napolitane bengoase

de Constelatialeu in Dulciuri, 8 Apr 2017 | 3019 vizualizari

 

Am gustat la Revelionul Bucatarasilor, mi-au placut si de atunci, ma obsedeaza, Carmen e vinovata pentru napolitanele astea bengoase....

 

INGREDIENTE

  • foi de napolitane
  • 250 g zahar tos
  • 250 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 250 g margarina rama (unt )
  • nuci prajite si taiate grosier (sa fie, sa se ajunga sau cat te lasa sufletul)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert napolitane bengoase:

Mai intai, pregatim nucile, le spargem, le alegem si le prajim in cuptor, apoi le taiem grosier.

Margarina la temperatura camerei, o frecam cu 250 g zahar pudra si adaugam oul si galbenusurile. Separat, pregatim foile pe blatul de lucru, ca trebuie sa ne miscam foarte repede. Punem intr-o cratita, 250 g zahar tos sa se caramelizeze, grija sa nu ardeti zaharul ca se amaraste, cand s-a topit, adaugati margarina si amestecati foarte bine, apoi adaugati si nucile si omogenizati, va miscati repede, nu va speriati daca se umfla ca nu-i bai, cand ati omogenizat bine compozitia, o puneti peste foile de napolitana, in straturi, ultimul strat sa fie napolitana. Eu am asezat foile pe folie alimentara sa pot sa le ambalez apoi, sa nu curga pe masa din compozitia calda. Asezam o greutate peste ele si lasam sa se raceasca, apoi putem sa le portionam. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert napolitane bengoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Sidy 1

09.04.2017, 15:26

O nebunieeeee... Pe vremuri faceam si eu cu...bomboane cu lapte din acelea dreptunghiulare, daca le mai tineti minte.

Panacris 1

05.06.2017, 16:45

CameliaR 1

05.06.2017, 16:48

Uuu, ce fain arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu struguri