Desert negresa cu glazura de ciocolata

de deyutzky in Prajituri, 29 Mar 2014 | 64728 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 230 g faina
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 40 g cacao
  • 430 ml lapte caldut
  • 30 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • Decor:
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu glazura de ciocolata:

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul. 

Adaugam treptat laptele caldut si ueiul si mixam bine pana la omogenizare. 

Punem acum si esenta de rom.

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta.

Dam tava la cuptor la foc mic-mediu (180 grade) pentru aproximativ 40 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasam la racit, iar intre timp pregatim glazura.

Compozitia va fi pufoasa si usor umeda.

Glazura:

Topim ciocolata pe baie de aburi si turnam putin cate putin din frisca lichida. Amestecam in compozitie pana cand se va forma o glazura fina pe care o vom turna peste prajitura.

Presaram deasupra nuca de cocos, o portionam si o servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]