Desert negresa cu visine si ciocolata

de stefy_a in Prajituri, 5 Mai 2019 | 2121 vizualizari

 

"Retete pentru mese in familie"

 

INGREDIENTE

  • pentru o tava de 24x35cm :
  • 300 g visine
  • 7 oua
  • 500 g faina
  • 130 ml lapte
  • 300 g zahar
  • 300 ml ulei
  • 60 g cacao
  • un plic praf de copt - 10 g
  • esenta de vanilie
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • sucul lasat de visine – la mine au iesit vreo 30 ml
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 20 g unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu visine si ciocolata:

Se scot samburii de la visine, si visinile se pun la scurs intr-o sita – sucul lasat de visine il strangeti pentru ca il folosim la final.

Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga uleiul in ploaie si se amesteca foarte bine. Se adauga si laptele, iar apoi faina putin cate putin amestecata in prealabil cu cacaua si praful de copt.

Se amesteca cu o lingura de jos in sus pana la incorporarea totala a fainii. 

Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si peste ea se adauga visinele.

Se da tava la cuptor la 175 grade C, pentru 35-45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Cand este gata, se lasa sa se raceasca si se pregateste sosul de ciocolata.

Intr-o craticioara se pune sucul lasat de visine si se incalzeste pe foc. Cand incepe sa fiarba, se stinge focul si se adauga ciocolata si untul. Se amesteca bine pana la topirea acestora – rezulta un sos dulce acrisor foarte bun.

Se taie negresa in patratele si se torna sosul peste ea in tava, avand grija ca sosul sa patrunda printre taieturi.

Se lasa prajitura cateva ore la frigider si se serveste cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan perfect