Un deliciu garantat, cu blat ușor umed cu mulă nucă, creme de ciocolată albă și neagră și krantz.
Punem ciocolata la topit cu untul și jumătate din cantitatea de lapte. Amestecăm intens până când ciocolata și untul sunt topite și compoziția este omogenă, apoi stingem focul. Aducem restul de lapte la punctul de fierbere și opărim nuca cu el. Turnăm compoziția de ciocolată peste nuca opărită și omogenizăm amestecul. Adăugăm și esența de migdale. Presărăm un praf de sare peste albușuri apoi le mixăm până devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul și mixăm până obținem acea bezea fermă care rămâne fixată pe pereții vasului. Turnăm peste bezea amestecul de ciocolată cu nuci și omogenizăm compoziția, mixând la viteză mică. Scoatem mixerul și introducem o spatulă. Cernem făina împreună cu praful de copt, iar bicarbonatul îl stingem în zeama de lămâie. Adăugăm în compoziția de blat mai întâi bicarbonatul, apoi, treptat, făina amestecată cu praful de copt. Omogenizăm compoziția amestecând ușor cu mișcări circulare de jos în sus, pentru a rămâne ușor aerată. Tapetăm tava cu hârtie de copt la bază, iar pereții îi ungem cu ulei și întindem compoziția de blat în ea. Dăm tava la cuptorul, preîncălzit în prealabil și coacem negresa din albușuri la 180 de grade, pentru 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea ca să fim siguri că s-a copt. O lăsăm să se tempereze ușor, apoi o răsturnăm pe un platou sau o tavă. Pentru cremele de ciocolată, punem în două vase, pe foc și pe rând, frișca lichidă și o lăsăm până se încălzește, dar să nu atingă punctul de fierbere. Adăugăm ciocolatele în ea și amestecăm intens până când ciocolatele sunt topite și cremele omogenizate. Adăugăm și esențele în ele. Turnăm jumătate din crema de ciocolată albă, așa caldă, peste blatul de negresă și o întindem uniform cu o spatulă de tort. Dăm, apoi, cremele la rece, după care le mixăm până capătă volum și devin cremoase. Nu trebuie să le mixăm prea mult, că se întăresc și devin neuniforme. Crema de ciocolată neagră și krantzul le preparăm cât timp se coace blatul de negresă să scurtăm din timp. Pentru krantz, caramelizăm zahărul într-un ibric, amestecând continuu, iar când este topit, adăugăm miezul de nucă. Amestecăm bine nuca prin zahărul topit, apoi răsturnăm totul pe o hârtie de copt și întindem uniform nuca. Lăsăm krantzul să se răcească bine și îl măcinăm mai grosier. Eu îl macin cu ajutorul chopperului. Când glazura de ciocolată albă de pe blat se întărește, porționăm blatul de negresă în cuburi. Punem crema de ciocolată neagră în posh și creăm rotocoale cu ea, deasupra porțiilor de negresă. Deasupra acestora, creăm rotocoale din crema de ciocolată albă. Presărăm krantz peste prăjitură și o dăm la rece până în momentul servirii. A fost tare bună și de efect această negresă din albușuri cu ciocolată și krantz, v-o recomand cu încredere!