Desert orez cu lapte si afine

de mihaelar63 in Dulciuri, 18 Ian 2021 | 4426 vizualizari

 

 Nu am mai preparat orez cu lapte de foarte mult timp. Am observat ca toate lumea si-a facut. Cred ca ultima data m-a tentat cel de la Mirela. Cu pofta nu te pui, asa ca la treaba !!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr afine
  • 25o gr orez cu bob mare
  • 500 ml apa
  • 500 ml lapte
  • 1 zahar vaniliat
  • 1 zahar vaniliat cu Bourbon
  • 3 linguri zahar alb obisnuit
  • 1/2 lingurita sare
  • dulceata si sirop -la servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert orez cu lapte si afine:

  1. Orezul se pune la fiert in apa cu sare.
  2. Folositi o oala adecvata cu fundul dublu.
  3. Cand apa de pe orez a fost absorbita la fierbere ,se adauga laptele caldut.
  4. Amestecati ca sa nu se prinda orezul de fund .
  5. Daca mai este nevoie adugati putin lapte .
  6. Bobul trebuie sa fie bine fiert si orezul obtinut va fi cremos de la amidonul orezului .
  7. Acum se omogenizeaza in compozitie zaharul vaniliat si zaharul alb.
  8. Compozzitia de orez cu lapte se imparte in doua .
  9. Una dintre partile cu orz se amesteca cu jumatate din afine .
  10. Veti obtine o crema mov  frumoasa de orez cu lapte si afine .
  11. Distribuiti in cupe intai orezul mov apoi pe cel alb.
  12. La sfarsit decorati cu bobite de afine .
  13. Folosit  daca doriti , la servire , dulceata sau siropul preferat .
  14.    Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Nu este nevoie sa-l spalati orezul. El este procesat si ambalat in conditii igenice moderne. Pe vremuri cand era ambalat la sac, in vrac, apa de spalat ramanea gri ba chiar si pietricele, bucati de iuta sau chiar si cuie !!!!

2

Pentru un orz cu lapte cremos folositi un orez care elibereaza mai mult amidon. Ideal ar fi orezul tip arborio sau cel special pentru rizotto ,

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert orez cu lapte si afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]