Desert pandispan cu nuca, glazurat cu ciocolata

de RODIMUR in Prajituri, 19 Ian 2020 | 3756 vizualizari

 

Doream de mult timp să fac un pandișpan cu nucă și iată că am avut ocazia ca în același timp să probez astfel și mult doritele tăvi semirotunde pe care le-am primit de curând. Glazurate cu ciocolată (albă, sau neagră) și decorate frumos cu cireșe confiate și nucă rumenită și mărunțită, pandișpanele mele (căci am făcut două, din aceste ingrediente!) nu au fost numai delicioase, ci și foarte frumoase...

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă
  • 5 linguri încărcate de zahăr pudră
  • 5 linguri de făină
  • 1 praf de sare
  • 1 plic de vanilie
  • 50 grame de nuci rumenite, tăiate
  • unt pentru uns tăvile
  • Pentru decor:
  • 50 grame de ciocolată neagră
  • 50 grame de ciocolată menaj albă
  • 2 linguri de ulei de alune de pădure
  • 25 grame de nuci rumenite și mărunțite
  • cireșe confiate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pandispan cu nuca, glazurat cu ciocolata:

Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare până încep să ia volum. Se adaugă apoi treptat: zahărul pudră, vanilia, gălbenușurile, unul câte unul și la urmă făina, ”în ploaie” și nuca rumenită și tăiată în prealabil.

Se ung cu unt tăvile și se toarnă în ele compoziția de pandișpan. Se dau tăvile la cuptor, la temperatură medie, până ce compoziția crește și se rumenește frumos.

Când pandișpanele s-a rumenit, se scot tăvile din cuptor și se lasă să se răcorească puțin, timp de 2-3 minute. Atunci se desprind ușor cu o paletă din lemn și se pun pe un suport, ca să se răcească total.

Cât timp pandișpanul este în cuptor, se mărunțește nuca rumenită frumos în prealabil, ca să o folosiți la decor.

Când pandișpanul s-a răcit complet, se glazurează cu ciocolata topită la bain-marie cu o lingură de ulei de alune de pădure. 

Se decorează cu cireșe confiate și nucă rumenită și mărunțită.

TIPS-URI

1

Dacă nu aveți tăvi semirotunde, din ingredientele de aici puteți face un singur pandișpan într-o tavă obișnuită de chec.

2

Nu este obligatoriu să folosiți zahăr pudră. Prin folosirea zahărului pudră am vrut ca pandișpanul să nu crească prea mult. Astfel nu aș fi obținut forma dorită, semirotundă.

3

Lăsați pandișpanul să se răcească definitiv, înainte de a-l glazura și decora.

4

Pregătiți din timp nuca rumenită și tăiată, sau mărunțită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan cu nuca, glazurat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RODIMUR 1

20.01.2020, 19:49

Mulțumesc frumos,Rocsi! De mult timp visam la tăvi din astea...!

Catalina L 1

21.01.2020, 16:47

frumos si bun

RODIMUR 1

21.01.2020, 18:11

Mulțumesc frumos, Cătălina!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mure si aluat sfaramicios