Desert papanasi cu branza

de mirela0911 in Prajituri, 4 Apr 2021 | 4618 vizualizari

 

Cui nu-i plac papanasii? Nu cred ca e cineva caruia sa nu-i placa. Serviti calduti cu iaurt sau smantana si stropiti cu dulceata preferata... un deliciu!
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • un praf de sare
  • 3 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie/portocala
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • cca 300-350 g faina alba
  • ulei pentru prajit
  • iaurt grecesc sau smantana
  • dulceata preferata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi cu branza:

Intr-un bol se pune branza. (eu am avut crema de branza din aceea de la Lidl si a fost nevoie de mai multa faina). Se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine cu o lingura. Se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si se pune peste branza impreuna cu o parte din faina. Se amesteca. Se adauga faina atat cat cere aluatul pentru a iesi o compozitie nu foarte groasa dar nici sa nu se lipeasca foarte tare de maini. Intra in jur de 300-350 g faina.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Intre timp, cu ajutorul mainilor unse cu ulei se rupe din aluat o bucata care se aplatizeaza si cu degetul se formeaza gaura din mijloc, formand un inel ami gros. Se pune la prajit in ulei, intorcandu-l de pe o parte pe cealalta. Nu uitam sa formam si bilute mici care se vor pune deasupra inelului.

Cand sunt gata, se scot pe servetele de hartie pentru a absoarbe surplusul de ulei.

Se asaza pe o farfurie un inel, deasupra se pune biluta si se acopera cu iaurt sau smantana si se stropeste cu gemul, dulceata preferata. Se serveste cu mare pofta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Este de preferat a se folosi branza dulce de vaci din aceea grunjoasa, bine stoarsa de zer.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti