Desert papanasi cu smantana si dulceata de visine

de corina241 in Prajituri, 27 Sep 2012 | 25267 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • putina zeama de lamaie
  • 200 g faina
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • putina sare
  • Decor:
  • 200 ml smantana grasa
  • 2 linguri de zahar
  • dulceata de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi cu smantana si dulceata de visine:

Branza maruntita (data pe razatoare) se amesteca cu ouale, zaharul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, faina si vanilia, pana se omogenizeaza.

Coca trebuie sa fie moale, ca cea de cozonac. Am lasat-o la rece 2-3 ore.

Din aluat am format colacei si bilute, perechi, in asa fel incat bilutele sa poata acoperii locul gol din colacel (gaura formata).

Se prajesc apoi in ulei bine incins (uleiul trebuie sa fie din abundenta, in asa fel incat papanasii sa poata pluti, altfel, se vor arde), pana devin aurii.

Cand i-am servit, am asezat un colacel pe farfurie, am pus in mijloc biluta si apoi am pus dulceata si amestecul de smantana cu zahar, bine frecat, pana ce devine o pasta alba-sticoasa.

Au fost deliciosi, iar fetitele au mancat cu placere!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi cu smantana si dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mihaelar63 1

29.09.2012, 10:34

Ce apetisanti sunt

scortisoara 1

29.09.2012, 12:25

ce buni sunt!

elucubratiiculinare 1

06.10.2012, 19:35

m-am indragostit la ce frumusei sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci