Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 24 Mai 2019 | 3997 vizualizari

 

Chiar daca a trecut Pastele, se poate pregati acest desert ca un cheesecake, indiferent cum, va fi la fel de delicios.
"Retete pentru mese in familie"

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 450 g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 lgt sare
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 120 g lapte dulce

Pt. umplutura:

  • 1 kg branza cremoasa
  • 200 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 2 galbenusuri
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 3 lg gris
  • 1 lg faina
  • 100 g merisoare
  • 50 g stafide aurii
  • 2 lg gris

Pt. glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 30 ml frisca lichida
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata:

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, zaharul si untul la temperatura camerei. Se amesteca cu mana. Se adauga cate putin laptele dulce. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se acopera cu folie si se da la rece pentru o jumatate de ora.

Umplutura: Intr-un bol se pune branza, zaharul, vanilia si galbenusurile. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza. Se adauga apoi coaja rasa de lamaie, merisoarele si stafidele aurii. Se amesteca cu o spatula apoi se presara grisul si faina. Se amesteca din nou. Se da deoparte.

Se scoate aluatul de la rece. Pe masa infainata se intinde aluatul in forma rotunda de dimensiune mai mare decat tava pentru a acoperi si peretii acesteia.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 26 cm. Se asaza cu grija aluatul imbracand si peretii formei. Se inteapa cu o furculita din loc in loc aluatul. Se presara grisul apoi se toarna compozitia de branza. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 1 ora si 10 minute. Se verifica daca este facuta pasca cu lama unui cutit. Se introduce in mijlocul compozitiei. Daca iese curata inseamna ca este gata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine apoi se transfera pe un platou.

Intr-o craticioara se pune ciocolata la topit impreuna cu frisca lichida. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, se lasa putin sa se racoreasca apoi se toarna peste pasca. Se intinde cu grija pe toata suprafata. Se da din nou la rece pentru a se intari ciocolata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Inainte de a fi servita, se lasa o jumatate de ora la temperatura camerei.

2

Puteti reduce cantitatea de zahar din umplutura daca vi se pare multa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]