Desert pasca fara aluat

de Patricia Iordache in Dulciuri, 5 Apr 2013 | 46784 vizualizari

 

Ii multumesc Jamilei pentru reteta minunata! N-am rezistat sa nu o prepar! Iata rezultatul!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr branza dulce de vaci 
  • 6 oua mari
  • 400 gr smantana 12% grasime
  • 200 gr unt ( maxim 65 % grasime)
  • 200 gr zahar
  • 4-5 linguri de gris
  • 4-5 linguri de faina
  • 90 gr stafide
  • semintele de la o pastaie de vanilie/o fiola de esenta vanilie Dr. Oetker
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca fara aluat:

Punem ouale intr-un castron incapator, adaugam zaharul si semintele de la pastaia de vanilie (sau esenta de vanilie) si batem bine totul cu un tel.

Adaugam apoi branza si untul la temperatura camerei si omogenizam foarte bine amestecul. Punem apoi faina, putin cate putin si grisul.

Amestecam bine, adaugam samantana si apoi stafidele.

Punem compozitia intr-o forma rotunda (a mea are 26 cm diametrul) unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptor la 180 grade pentru 50-60 minute.

Lasam pasca sa se raceasca, eventual peste noapte ( eu am lasat-o aproximativ 4 ore), o scoatem din tava si o taiem dupa bunul plac.

 

TIPS-URI

1

Branza dulce de vaci trebuie scursa foarte bine de apa.

2

Eu am servit felia de pasca cu cateva lingurite de dulceata de mure de la Bunatati din natura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Patricia Iordache 1

21.04.2013, 17:18

Cat ma bucur ca ai incercat!

Bya Ralu 1

02.05.2013, 23:45

foarte buna

deea2686 1

15.04.2014, 13:56

Exact acum imi scriu ingredientele si o fac pe vineri sa o am pt masa de Pasti...multumesc!!!Paste ferricit tuturor!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Ema