Desert placinta cu mere

de Lau in Dulciuri, 1 Feb 2018 | 6687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g branza de vaci
  • 250 g unt
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie
  • 100 g zahar
  • 100 g smantana
  • zahar vanilat
  • coaja de portocala
  • un praf de sare
  • 6 mere
  • scortisoara
  • mandarine
  • zeama de lamaie
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

Intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala, branza de vaci, amestecam si facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, untul la temperatura camerei, taiat cubulete.

Framantam un aluat omogen si elastic, adaugand treptat smantana la temperatura camerei.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit 30 min.

Melele le spalam, le curatam, le taiem in jumatate si scoatem miezul cu samburi.

Stropim merele cu zeama de lamaie si in fiecare jumatate adaugam cate o felie de mandarina.

Impartim aluatul in 2 si intindem fiecare bucata de aluat pe masa infainata.

Asezam prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt, o intepam cu furculita adaugam merele si presaram scortisoara.

Adaugam a 2 foaie de aluat deasupra si usor cu mainele apasam intre ele.

Ungem cu oul  batut cu laptele si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert chec bicolor cu sana si capsuni