Desert placinta cu mere si gutui

de Nadyne in Dulciuri, 2 Iun 2017 | 5585 vizualizari

 

Cui nu-i place placinta cu mere? Sa ridice mana sus...

 

INGREDIENTE

Pentru foaie:

  • 500 g faina
  • 4 galbenusuri
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 180 ml lapte putin caldut
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 2 pliculete cu zahar vanilinat
  • 1 lingurita esenta de rom

Pentru umplutura:

  • 2 gutui
  • 4-5 mere potrivite
  • 150 g zahar
  • scortisoara
  • 1 ou pentru uns placinta
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere si gutui:

  Pregatim aluatul pentru foaia de placinta astfel: punem ingredientele in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine, in ordinea bine stiuta, intai ingredientele lichide, apoi cele solide, ultima fiind drojdia uscata care nu trebuie sa intre in contact cu primele. Pornim programul de framantare si cand este gata, lasam aluatul la dospit o ora, in loc caldut. 

  Daca dorim sa framantam aluatul manual, procedam in felul urmator: din 2-3 linguri de lapte caldut (nu fierbinte), 1 lingura zahar si drojdie facem o maia pe care o lasam la dospit 15-20 minute. Apoi, punem maiaua in castron, peste restul de ingrediente si incepem sa framantam pana obtinem un aluat neted, putin lipicios. Lasam, de asemenea, la dospit, o ora.

  Intre timp, pregatim umplutura. Merele si gutuile curatate si taiate cubulete se calesc cu zaharul, pana se inmoaie si se evapora zeama lasata, adaugam scortisoara si le lasam la racit.

  Dupa ce aluatul este gata, se rastoarna pe blatul uns cu ulei si cu sucitorul, intindem o foaie dreptunghiulara, groasa de 1-1,5 cm. Deasupra acesteia, asezam merele si rulam, cat se poate de strans.

   Asezam placinta in tava tapetata cu hartie de copt si o mai lasam la crescut aproximativ 20-30 minute.

  Dupa aceea, o ungem cu ou batut si introducem tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 35-40 minute sau pana cand placinta capata o culoare aurie.

  Rece, se pudreaza cu zahar pudra. Are un gust nemaipomenit, plin de arome imbietoare.

TIPS-URI

1

Chiar daca vi se pare aluatul putin moale, nu adaugati faina in exces. Lucrati cu mainile unse cu ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

kytz 1

03.06.2017, 11:46

Îmi place foarte mult!

Rocsi 1

04.06.2017, 21:26

Eu ridic mana pentru doua portii!

Rahela Velicu 1

14.06.2017, 11:17

Si eu vreau!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert ciocolata de casa cu menta