Desert placinta invartita cu mere si nuci (de post)

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 14 Sep 2014 | 17847 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 mere mari
  • 2/3 cana nuca macinata
  • 1/2 lingurita esenta rom
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 gr margarina
  • 12 foi placinta (cate 4 pentru fiecare rulou)
  • 5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta invartita cu mere si nuci (de post):

  1. Topeste margarina/untul la foc mic si lasa sa se raceasca.
  2. Curata merele de coaja si da-le pe razatoarea cu ochiuri mari.
  3. Pune-le la calit intr-un vas impreuna cu zaharul. Caleste timp de 7-8 minute apoi adauga nuca macinata. Mai caleste timp de 3-4 minute apoi opreste focul si adauga aromele.
  4. Intinde o foaie de placinta, unge-o cu pensula cu margarina topita apoi pune deasupra o alta foaie, o ungi iar cu pensula, asezi a treia foaie, procedezi la fel, iar pe-a patra foaie intinde 1/3 din cantitatea de mar cu nuca. Fa un sul rasucind foile peste compozitie.
  5. Asaza ruloul intr-o tava cu diametrul de 20 cm, in care ai pus hartie pentru copt.
  6. Procedeaza la fel cu restul foilor de placinta si restul de umplutura asezand fiecare sul in continuarea celuilalt.
  7. Unge ruloul obtinut cu restul de margarina dupa ce in prealabil l-ai intepat cu o furculita pe ici colo. Poti pune cateva cubulete de margarina deasupra, netopite.
  8. Da tava la cuptor si lasa pana ce placinta se rumeneste frumos.
  9. Pudreaza cu zahar pudra .

TIPS-URI

1

 Daca nu tii post foloseste unt in loc de margarina iar inainte de a baga tava la cuptor unge placinta cu ou batut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta invartita cu mere si nuci (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]