Desert placinte Poale -n brau cu gutui

de Ksenya in Dulciuri, 24 Oct 2019 | 7653 vizualizari

 

Reteta de fata este una ce merita facuta. Se pot umple placintele cu mere, branza simpla sau cu stafide. Eu am ales de data aceasta varianta cu gutui.
Nu necesita mari cunostinta in bucatarie si nu ia mult timp.
Ideala pentru copii sau pachetel la munca.
Va indemn s-o incercati.
Au rezultat 12 placinte cate 6 in tava

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 600 grame faina
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 10 grame drojdie proaspata
  • 1 varf cutit sare
  • 2 oua
  • un plic zahar vanilat
  • Umplutura
  • 3-4 gutui potrivite, spalate si curatate de cotor
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei floarea soarelui rafinat
  • Pentru decor
  • un ou batut cu o lingura lapte
  • pentru pudrat palcintele, zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte Poale -n brau cu gutui:

Drojdia o desfacem in laptele cald, adaugam zaharul, zaharul vanilat si sarea si amestecam pana se dizolva.

Intr-un castron cernem faina,adaugam cele 2 oua apoi incet laptele cu ingredientele de mai sus, framantam pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de degete.

Acoperim si lasam la loc cald cam o ora.

Intre timp gutuile le dam prin razatoarea mare, apoi le calim intr-o tigaie cu cele 2 lingure de ulei, adaugam zaharaul si lasam pana se evapora sucul lasat de gutui. Dam deoparte si lasam sa raceasca complet.

Din aluatul dospit, formam 12 bilute egale, apoi intindem pe rand cate una si le umplem cu umplutura.

Unim colturile pe mijloc in cruce, aplatizam putin si le punem pe rand intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam asa inca 15 minute, ungem cu ajutorul unei pensula placintele formate cu oul batut cu lingura de lapte si introducem tava in cuptor la 180 grade C, pentru 20 minute sau pana placintele se rumenesc frumos. 

Scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca putin, apoi pudram cu zahar.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga si in umplutura zahar vanilat, insa eu am ales ca parfumul gutuilor sa domine.

2

Daca aluatul la framantare e prea ferm, mai adaugati putin lapte cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte Poale -n brau cu gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata si mascarpone