Desert portofele cu ananas si ciocolata After Eight

de Bucataras Diana in Dulciuri, 14 Oct 2017 | 2668 vizualizari

 

Am mai incercat o reteta in care am folosit ingredientul meu secret: ciocolata. A iesit ceva yammy. Si am avut si un mare ajutor.  :x

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 200 g unt
  • 1 pliculet drojdie
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • cca 300 g cubulete de ananas din compot
  • cateva tablete de ciocolata After eight
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert portofele cu ananas si ciocolata After Eight:

Punem la scurs cubuletele de ananas, dupa ce le-am tocat in bucatele mai mici, apoi pregatim aluatul. Dizolvam zaharul si drojdia intr-un pahar de lapte cald si lasam la fermentatat pentru circa 15 minute.

Punem faina intr-un bol impreuna cu un praf de sare, adaugam untul la temperatura camerei si framantam aluatul pana devine faramicios. Turnam drojdia peste aluat si framantam pana devine elastic, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 30 de minute.

Intindem aluatul pe masa infainata intr-un dreptunghi cu grosime de aproximativ 0,5 cm, apoi taiem patratele. In mijlocul fiecarui patratel, punem bucatele de ananas si unim capetele patratului formand un portofel. Asezam portofelele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut cu o lingura de lapte. Taiem ciocolata in bucatele si punem in mijlocul portofelului cate o bucatica de ciocolata. Dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru cca.20 de minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert portofele cu ananas si ciocolata After Eight" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (16)

Panacris 1

15.10.2017, 10:07

mihaelar63 1

31.10.2017, 08:44

Ce nu pricep este ca Andrei munceste si tu postezi )

Bucataras Diana 1

31.10.2017, 10:08

Exact, Miha, Andutu munceste si eu fac poze .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu flori de salcam