Desert Pound Cake cu levantica

de AnaDavid in Dulciuri, 12 Oct 2017 | 2031 vizualizari

 

Este un cake pufos si aromat de culoare frumoasa auriu. Lângă mine, cand eram in Italia, era un mic magazin de cofetărie cu prajituri facute de prietena mea Alessandra. O data a făcut un tort cu levantica care a fost sfârșitul lumii și asta este ceea ce propun astazi. Am adaugat in plus mierea care merge bine cu levantica si care a dat o culoare calda si un parfum minunat.
Serviti cu lapte sau cu un ceai ....un vis.
Ciao Ale !!!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 3 oua
  • 120 gr unt
  • 1/2 pliculet de praf de copt
  • 30 ml whisky
  • coaja de lamaie
  • 50 ml lapte
  • 1/2 lingurita flori de lavantica uscate
  • 3 linguri de miere
  • un praf de sare
  • miere pentru servire
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Pound Cake cu levantica:

Se bat ouăle și zahărul impreuna până devin o cremă omogena și spumoasa.

Se adauga laptele și untul topit și se amestecă bine.

Separat amestecam faina cu sarea. Se adauga făina, se amesteca bine pana devine omogen si fara cocoloase si dupa ce se adauga mierea, whisky, flori de leantica și coaja de lamaie.

La sfarsit adaugam si praful de copt.

Se imbraca forma de cozonac cu hartie de copt, se toarnă aluatul și se pune în cuptorul încălzit, la 180 de grade C, timp de 45 de minute.

Faceti o proba cu o scobitoare pentru a vedea dacă este copt.

Lăsați-l să se răcească și apoi tăiați, serviți cu miere și o ceașcă de lapte sau ceai.

TIPS-URI

1

folositi oua si lapte la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Pound Cake cu levantica" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chocolate Fudge Pudding