Desert prajitura After Eight

de Constelatialeu in Prajituri, 6 Mar 2021 | 4732 vizualizari

 

M-am inspirat de la Bucataras Gicuta, dar am asamblat-o cum am vrut eu. Iar concentratia de sirop de menta si lichior mi-a ''dictat-o'' Vali, ca el a vrut prajitura asta. A gustat din crema pana a zis e destul de mentolata...dar parca ar mai merge nitel...am zis eu stop ca mai mananca si altii...:)))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • Blat - am folosit o tava cu dimensiunea de 34/24 cm
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingura miere
  • 3 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Sirop 150 ml apa
  • 3 linguri sirop de menta
  • Crema
  • 700 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 200 g ciocolata alba Callebaut
  • sirop de menta ( in functie de cat de intens va doriti gustul de menta)
  • lichior de menta
  • un pic de colorant gel verde, nu mult ca se coloreaza si de la sirop si lichior
  • Glazura
  • 150 g ciocolata neagra Schoghetten
  • 100 g ubt cu 82% grasime
  • 2 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • Decor
  • 50 g ciocolata neagra schogetten
  • 30 g unt 82% grasime
  • 3 linguri frisca lichida
  • bucatele de ciocolata After Eight
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura After Eight:

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat le-am mixat pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat mierea, laptele, uleiul si am mixat pana ce s-au incorporat bine. Am adaugat amestecul de faina, gris, cacao si praf de copt, cernut, cu miscari lente de jos in sus, apoi am incorporat albusurile batute spuma, folosind aceleasi miscari lente d ejos in sus. Am tapetat tava cu hartie de copt si am turnat compozitia in tava. Am preincalzit cuptorul la 180 grade, am bagat tava in cuptor si am copt cca 30-35 min sau pana trece testul scobitorii. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca bine.

Sirop. Am amestecat apa cu siropul de menta.

Crema : Am pus frisca lichida intr-un castron de inox, am adaugat ciocolata si am pus castronul pe baie de abur, am amestecat continuu pana ce ciocolata sa topit, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Am lasat sa se tempereze putin compozitia, apoi am bagat castronul in congelator pentru 30 min, asta-i varianta rapida, sau lasat peste noapte la frigider. Am scos castronul din congelator am mixat bine, apoi am adaugat sirop si lichior de menta ( dupa gust, cat de intens se vrea gustul de menta)

Glazura : Am facut-o in momentul in care m-am apucat d easamblat. Intr-o craticioara am pus untul,apa si uleiul si am lasat pe foc pana ce untul sa topit, apoi am tras de pe foc si am incorporat ciocolata. Am lasat cateva minute sa se tempereze .

Asamblare : Am indreptat blatul pe margini, am tapetat tava in care am copt blatul, cu folie alimentara, am asezat blatul, l-am insiropat, apoi am intins o parte din crema si am nivelat bine. Apoi am intins glazuta. Am bagat la frigider prajitura pentru 30 min. Am scos-o , am taiat marginile, am portionat-o cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte. Am obtinut 24 de bucati aproximativ egale. Restul de crema l-am pus intr-un posh si am ornat fiecare bucatica in parte. Am incalzit 50 g ciocolata amestecata cu 30 g unt si 3 linguri de frisca lichida, amestecul obtinut l-am pus intr-un posh, am taiat varful putin si am ornat fiecare bucata de prajitura. La final am pus pe fiecare bucata d eprajitura o bucatica de ciocolata after eight.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura After Eight" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Dobos