Un desert fin si aromat. Reteta vazuta la Timea si preluata de la Gaby , care a preluat-o de la Pisicutza... :))
BLATUL : Batem albusurile spuma cu sarea, apoi adaugam zaharul si mixam pana ce spuma devine lucioasa si nu curge din vas. Adaugam pe rand apa, galbenusurile, faina si cacaua , mixand pentru a obtine o compozitie omogena.
Tapetam tava cu hartie pentru copt si turnam compozitia pe care o vom coace in cuptorul preincalzit , la foc potrivit. facem testul cu scobitoarea.
CREMA : Intr-un vas cu fund dublu punem oul, zaharul, ness-ul si untul si dam la foc mic, pe aragaz, amestecand continuu, pana ce compozitia devine omogena si clocoteste 1 minut.
Dam vasul deoparte si lasam crema sa se raceasca. Intre timp mixam frisca. Cand crema de ness s-a racit, o adaugam peste frisca batuta si mixam pentru a obtine o crema bine legata, aerata.
SIROP : Caramelizam intr-un ibric 6-7 linguri cu zahar, apoi stingem cu apa rece si lasam pe foc pana se topeste tot caramelul. Racim siropul si adaugam o fiola cu esenta de rom.
Insiropam blatul, acoperim uniform cu crema cu ness , apoi cu un strat de frisca batuta spuma. Pentru un aspect mai placut presaram pe intreaga suprafata ciocolata rasa.
Dam cateva ore la rece si portionam.
Pofta buna!