Printre picaturi, dar nu de ploaie, ca a fost canicula, am pus si de-o prajitura, ca aveam 7 albusuri ramase prin frigider, niste gem de prune din ''recolta'' de anul asta, niste mere calite, tot din recolta de anul asta.....adica v-ati prins, am fost vrednica, dar nu se vede si am facut chestii dulci, dar si murate.....:D
Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea nu foarte tare.
Separat amestecam osanza cu iaurtul si cacauao, adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie, incorporam faina pana obtinem un aluat usor de intins. Impartim aluatul in doua parti, o parte o bagam la frigider, cealalta o intindem si o asezam in tava tapetata cu hartie de copt ( 24/36 cm ), cu ajutorul unei furculite intepam foaia pe toata suprafata ei, intindem merele calite amestecate cu stafide, apoi intindem si gemul de prune.
Scoatem de la frigider aluatul si il dam pe razatoarea mare, pe toata suprafata tavii. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se portioneaza.