Desert prajitura cu banane si piersici

de Constelatialeu in Prajituri, 26 Apr 2020 | 4630 vizualizari

 

Cand n-ai ce face iti faci de lucru , asa si eu, ca tot ma impiedicam de niste banane. Am zis sa vad ce combinatii combinatorii fac sa-mi iasa o prajiturica.

 

INGREDIENTE

  • Blat cu banane si nuca ( 36/24 cm )
  • 5 oua mai micute
  • 2 banane foarte coapte cca 245 g
  • 150 g iaurt grecesc 10% grasime
  • 200 g zahar
  • 180 g faina
  • 70 g nuca prajita si macinata
  • 4 g praf de copt
  • 6 g bicarbonat de sodiu
  • Crema
  • 420 g piersici din compot
  • 3 galbenusuri
  • 150 g ciocolata alba Callebaut
  • 2 linguri zahar
  • 3 foi gelatina
  • 200 ml smantana pentru frisca indulcita si vanilata
  • Sirop
  • siropul de la compot
  • Glazura
  • lapte condensat caramelizat DeLatte
  • alune sarate extra rumenite
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu banane si piersici:

Blat : Intr-un castron amestecam faina cu nuca, praful de copt si bicarbonatul. In alt castron pasam bananele, adaugam iaurtul, zaharul si ouale si omogenizam apoi incorporam ingeredientele uscate. Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, turnam compozitia in tava , dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca bine. Dupa ce blatul se raceste bine facem si crema.

Crema :  Foile de gelatina le hidratam in apa rece. Smantana pentru frisca o mixam pana obtinem o frisca ferma.Piersicile le blendam pana obtinem un piure, transferam piureul intr-o craticioara de inox, adaugam galbenusurile, 2 linguri de zahar si ciocolata. Asezam craticioara pe baie de abur si amestecam continuu pana ciocolata se topeste. Dam craticioara de pe baiea de abur, stoarcem foile de gelatina si le incorporam in crema, amestecam bine si lasam sa se tempereaza crema apoi incorporam frisca batuta.

Asamblare : Tava in care am copt blatul o tapetam cu folie alimentara, taiem blatul in doua, asezam prima parte si insiropam cu jumatate din siropul de la compot ( chiar daca este un blat umed, mi-am dorit sa fie mai insiropat- cu alte cuvinte doar nu aruncam bunatate de sirop..:)))) ) turnam crema peste blat, apoi asezam a doua parte de blat insiropata ( nu este foarte mult sirop, deci nu va speriati ca iese fleasca blatul ). Deasupra intindem un strat subtire  de lapte condensat caramelizat si presaram alune sarate si extra rumenite ( asa le-am cumparat, extra rumenite, foarte bune ) taiate grosier. Se da tava la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza. Daca va zic ca e un deliciu ziceti ca ma laud, asa ca daca v-am atras atentia cu aceasta reteta puteti sa o testatati sau sa ma credeti pe cuvant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu banane si piersici" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foaie de napolitana