Desert prajitura cu branza si ananas

de oanapl in Prajituri, 30 Oct 2017 | 8359 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 5 oua
  • 2 lingurite esenta de portocale
  • 200 g zahar
  • 2 linguri gris
  • 1 cutie ananas cubulete
  • zahar pudra pentru décor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza si ananas:

Amesteci intr-un castron faina cu zaharul pudra si cacaua. Faci o gaura in mijloc si adaugi untul si oul, apoi framanti un aluat omogen. Il imparti in doua parti, formezi doua bile, le pui in pungi si le introduci in congelator. Le lasi pentru 30 de minute.

 Intre timp, amesteci branza cu ouale batute cu zaharul, grisul si esenta de portocale. Pui ananasul scurs bine de zeama si omogenizezi. Asezi hartie de copt in tava. Scoti o bila de aluat din congelator si o dai pe razatoarea mare pe fundul tavii (cat mai uniform). Intinzi compozitia de branza si razi deasupra cealalta bila de aluat. Introduci tava in cuptorul incins pentru circa 50 de minute. Lasi prajitura sa se raceasca, presari zahar pudra si o tai bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melci cu nuca