Desert prajitura cu capsuni

de dantes in Prajituri, 18 Iun 2020 | 2301 vizualizari

 

O prajitura pufoasa usor de preparat

 

INGREDIENTE

  • Faina 300 g
  • Oua 4 buc.
  • Zahar 160 g
  • Ulei 80 ml.
  • Iaurt cu fructe 120 ml.
  • Praf de copt 1 pliculet
  • Capsuni 300 g
  • Zahar vanilat 2 pliculete
  • Sare 5 g
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu capsuni:

Punem in vasul mixerului ouale intregi, adaugam sarea, zaharul si zaharul vanilat si mixam pana isi tripleaza volumul.

Adaugam treptat uleiul fara sa ne oprim din mixat, apoi adaugam iaurtul si mixam pana la completa omogenizare.

Adaugam faina si praful de copt amestecand cu grija cu ajutorul unei palete, de jos in sus.

Tapetam tava cu hartie de copt si turnam aluatul in tava, punem deasupra capsunile taiate in doua si le presam putin astfel incat sa intre pe jumatate in aluat.

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C circa 30 minute. Pentru a fi siguri ca este coapta, faceti testul cu scobitoarea.

Se serveste dupa ce s-a racit.

TIPS-URI

1

In loc de iaurt cu fructe se poate folosi iaurt simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura cu fondant si un mot de frisca