Desert prajitura cu ciocolata si frisca

de Lavinia in Prajituri, 2 Iun 2013 | 26575 vizualizari

 

Parca n-am mai facut de mult ceva super ciocolatos :))

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 50 g zahar
  • 80 ml Amaretto

Crema:

  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 550 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina (1 plic)

Glazura:

  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 60 ml frisca lichida

Decor:

  • 125 g mascarpone
  • 180-200 ml frisca lichida
  • 1 lingura de zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata si frisca:

Blat: Am batut albusurile spuma cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana a devenit o bezea tare si lucioasa. Am frecat galbenusurile cu uleiul si le-am adaugat peste albusuri. Separat am amestecat faina cu praful de copt si cacaua si le-am cernut in prealabil. Am adaugat lingura cu lingura din amestcul uscat peste albusuri si am amestecat usor de sus in jos cu o spatula pentru a nu elimina aerul din albusuri. Am tapetat o tava (35x25 cm) cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute (testul scobitorii). Blatul complet racit l-am taiat in 2 pe orizontal.

Sirop: Am fiert apa cu zaharul 2-3 minute, apoi am adaugat Amaretto si am lasat siropul la racit.

Crema: Am topit ciocolata cu 200 ml frisca lichida. Am hidratat gelatina in 50 ml apa rece timp de 5 minute, apoi am adaugat-o peste ciocolata fierbinte si am amestecat pana s-a topit gelatina. Separat am mixat restul de frisca (350 ml) si am amestecat-o usor cu ciocolata topita.

Asamblare: Blat/ sirop/ crema/ blat/ sirop. Am dat prajitura la rece peste noapte (sau minim 5-6 ore), apoi am portionat-o cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Glazura: Am infierbantat bine frisca lichida si am turnat-o peste ciocolata rupta bucati mici. Am amestecat usor pana s-a topit ciocolata si glazura a devenit cremoasa si fina.

Am ornat prajiturile cu glazura de ciocolata si frisca pentru decor mixata cu mascarponele si zaharul pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu cafea si crema mascarpone