Desert prajitura cu crema de branza, mango si ananas

de katty in Prajituri, 29 Oct 2017 | 8199 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
    • 12 linguri apa
    • 12 linguri zahar
    • 12 linguri ulei
    • 2 oua
    • un praf de sare
    • 1/2 lingurita bicarbonat
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • 2 linguri cacao
    • faina cat cuprine(600-700 gr)
    umplutura:
    • 650 gr branza dulce
    • 2-3 linguri zahar
    • 3 oua
    • 2 linguri amidon
    • 1/2 mango
    • 100 gr ananas cubulete din compot
    • 1 plic zahar vanilat
    • zahar pudra ptr decor
    • 2 linguri gris
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de branza, mango si ananas:

Punem la foc intr-o craticioara apa si zaharul. Amestecam pana zaharul s-a topit, dam jos si lasam sa se raceasca. Cand a ajuns la temperatura camerei, punem uleiul, ouale, un praf de sare, omogenizam, apoi adaugam cacaua, praful de copt, bicarbonatul si cate putina faina. Cand aluatul este sufient de dens, il scoatem pe un blat de lemn infainat si mai adaugam cate putina faina, pana nu se mai lipeste de maine. Il acoperim cu un prosop si il lasam deoparte pana facem umplutura.

Pentru umplutura mixam branza cu zaharul, ouale, amidonul, zaharul vanilat. Adaugam fructele taiate cubulete si omogenizam. Impartim aluatul in 2 parti egale. Intindem cu sucitorul o foaie cat tava si o asezam in tava pe hartie de copt. O intepam cu furculita din loc in loc, presaram grisul, apoi punem crema. Intindem cea de-a doua foaie si o asezam deasupra. O intepam cu furculita din loc in loc. Dam tava la cuptor pana trece proba scobitorii. Lasam prajitura sa se raceasca, presaram deasupra zahar pudra si o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de branza, mango si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea