Prajitura cu crema de portocale este foarte usor de preparat si tot asa si dipare.
Chiar daca o vezi si nu mai este tot merita incercata. N-o sa va para rau!
BLAT
Mixeaza albusurile cu zaharul pana devin lucioase si stau pe teluri.
Freaca galbenusurile cu smantana si toarne-le peste albusuri.
Adauga faina cu praful de copt si amesteca usor de jos in sus cu o spatula.
Tava dreptunghiulara a aragazului tapeteaz-o zu hartie de copt.
Toarna compozitia in tava si da tava la cuptorul incins la 170 grade .
Verifica blatul daca este copt cu o scobitoaare(daca introduci scobitoarea in blat si blatul nu se lipeste de scobitoare,inseamna ca este copt).
Scoate tava si lasa cateva minute (5-10) sa se racoreasca blatul.
Cand este racurit blatul intoarce =l cu hartia in sus si desprinde usor hartia.
Taie blatul pe latime in trei bucati .
CREMA
Intr-o cratita cu fundul dublupune 500 ml. lapte la incalzit.
Amesteca zaharul cu galbenusurile si faina si toarna peste ele laptele cald.
Infierbanta restul de lapte si toarna in fir subtire peste cel cu faina amestecand fara oprire pentru a nu se face cocoloase.
Pune laptele pe foc amstecand intr-una pana se obtine o crema groasa.
Untul se mixeaza pana devine spumos.
Crema calduta se toarna peste unt mixand in continuare.
Adauga coaja si zeama de portocala.
ASAMBLARE
Pune primul blat pe o tava sau platou siadauga 1/3 din crema si tot asa pana se termina blaturile.
Ultima aprte trebuie sa fie crema.
Ornezi dupa gyst si pricepere.
La mine n-a fost timpa de ornat:))))