Desert prajitura cu crema de vanilie si spuma de ness

de T I M E A in Prajituri, 26 Dec 2012 | 526794 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri cafea lichida
  • 2 linguri apa
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un varf cutit sare
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 plicuri vanilie
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 1/2 pacher unt
  • Spuma:
  • 3 albusuri
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2-3 linguri cafea solubila
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de vanilie si spuma de ness:

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, apa si cafeaua mixand dupa fiecare. La final incorporam faina si cele 2 linguri de cacao.

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt (24/36 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul e copt.

Pentru crema se freaca galbenusurile cu zaharul apoi se amesteca cu faina si se adauga treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o budinca. La final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie.

Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste si se incorporeaza bine in crema. Lasam la racit.

Blatul il taiem in doua si ungem cu aceasta crema. Daca facem blatul intr-o forma mai mica putem taia in 3 si ungem cu doua straturi de crema.

Pentru spuma: mixam albusurile pana devin spuma, apoi adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute. La final adaugam ness-ul si mixam aprox 3 minute.

Cu o lingura asezam spuma peste prajitura si nivelam cu un cutit.

Deasupra cernem putin ness.

Dam la frigider minim 2 ore inainte de a felia prajitura. 

TIPS-URI

1

Orice blat se taie mai bine a doua zi cu un cutit cu lama lunga si taioasa

2

Daca doriti un blat mai inalt puteti mari cantitatile sau folositi o tava mai mica

3

Multa lume intreaba de ce e fara praf de copt, ei bine o gramada de blaturi ies minunat fara praf de copt si asa e si aceasta. Si da,creste exact cat trebuie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de vanilie si spuma de ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (109)

cristin 1

29.03.2017, 08:06

Spuma de mixează pe aburi ? Mersi.

ElidaPastor 1

13.04.2017, 08:25

spuma se mixeaza pe aburi?

T I M E A 1

13.04.2017, 11:35

Nu se mixeaza pe aburi. Exact cum scrie in reteta, doar se mixeaza, fara aburi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Delicii de Primavara cu aroma de Toamna

ieri la 22:31

Pariziene de post cu gem - Super pufoase si bune

de laura_n 7

pe 26.03 la 16:37

Mini gogoși de post - Cea mai rapidă și ușoară rețetă

pe 26.03 la 09:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură Cremcafé