Desert prajitura cu dovleac

de oanapl in Prajituri, 1 Sep 2017 | 2420 vizualizari

 

A apărut dovleacul prin hipermarketuri și m-am gândit să vă tentez cu o prăjitură pe care am pregătit-o în urmă cu ceva vreme. A fost delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250g faina,
  • 125g unt,
  • 70g zahar pudra,
  • un galbenus,
  • 50ml lapte,
  • un praf sare

  • Pentru umplutura:
  • 500g dovleac,
  • 3 oua,
  • 100g zahar,
  • 180g frisca lichida,
  • 70g faina,
  • un praf de sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu dovleac:

Pentru aluat, freci galbenusul cu zaharul si dupa ce se albeste amestecul, adaugi lapte. In faina pui untul taiat bucatele si il faramitezi cu degetele pana cand se obtin firimituri de faina amestecate cu unt, apoi adaugi amestecul cu oua cu lapte. Amesteci pana obtii un aluat omogen. Intinzi aluatul in tava de copt, il gauresti cu furculita si-l dai la rece.

Intre timp dai pe razatoare dovleacul iar apoi il mixezi pana obtii un piure fin.

Amesteci zaharul, frisca, ouale si faina si apoi adaugi piureul de dovleac. Torni umplutura peste aluatul deja intins in tava. Introduci tava la cuptor pentru 50 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava si apoi se serveste. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu dovleac, crema de frisca si mascarpone