Desert prajitura cu jeleu de portocale

de Constelatialeu in Prajituri, 1 Mai 2021 | 6887 vizualizari

 

Retete pascale

 

INGREDIENTE

  • Blat -tava cu dimensiunile de 35/25
  • 5 oua mari
  • 200 g zahar
  • 150 g zahar
  • 40 g cacao
  • 40 ml ulei
  • un praf de sare
  • Crema de branza cu mascarpone
  • 250 g mascarpone
  • 500 g branza de vaci Pilos
  • 100 g unt moale cu 82% grasime
  • 150 g zahar pudra
  • esenta vanilie
  • Jeleu
  • 1 l zeama de la portocale
  • 100 g amidon
  • 100 g zahar
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu jeleu de portocale:

Blat : Am mixat ouale cu zaharul, am adaugat cacaua si am continuat sa mixez. Am adaugat uleiul, esenta, sarea si am incorporat totul cu ajutorul unei spatule, la final am incorporat faina. Am tapetat cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 35/25 cm, am turnat compozitia in tava, am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 min. Am scos blatul din tava si l-am lasat sa se raceasca.

Crema : Untul moale l-am mixat bine cu zaharul pudra, am incorporat branza dulce la temperatura camerei, am adaugat esenta de vanilie si la final am incorporat mascarponele rece. Am obtinut o crema foarte fina

Jeleu : Am stors portocalele pana am obtinut 1 l de zeama. Intr-o cratita de inox am pus zaharul si amidonul si am adaugat putin cate putin zeama de portocala. Amestecul obtinut l-am pus sa fiarba, am amestecat continuu cu un tel pana am obtinut consistenta unui jeleu. Am lasat sa se tempereze cat timp am asamblat prajitura.

Asamblare: Am folosit o tava cu pereti detasabili, am folosit folie acetata, pe care am pus-o pe marginile tavii.Am asezat blatul rece, peste blat am intins crema, peste crema am turnat jeleul inca caldut. Am dat tava la rece pentru cateva ore. Apoi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit cu lama lata, trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu suc Fanta