Desert prajitura cu lamaie

de Constelatialeu in Prajituri, 8 Apr 2017 | 6947 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Gaby, a vazut Vali reteta la ea si a zis ca vrea prajitura aia, ca lui ii plac acriturile...:))))) am modificat un pic cantitatile pentru ca tava mea a fost mai mare ....am ales sa nu fac un singur blat si apoi sa-l tai, am facut separat 3 blaturi...

 

INGREDIENTE

  • Blat 3 bucati ( cantitatile pentru unul singur repetate de 3 ori)
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 1 si 1/2 lingura ulei
  • 1 si 1/2 lingura apa
  • un praf de sare
  • Crema de lamaie
  • 300 g unt cu 80% grasime
  • 700 ml lapte
  • 5 linguri amidon alimentar
  • 8 linguri zahar
  • zeama de la 2 lamai ( mergea mai acrisoara)
  • Pentru partea de sus
  • 100 ml frisca lichida
  • 150 ml smantana dulce peste 30% grasime
  • 2 linguri zahar pudra
  • colorant verde
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu lamaie:

Blaturi : Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/36 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am mixat cu apa si uleiul, apoi le-am incorporat in albusuri cu miscari lente de jos in sus. Faina o cernem si o incorporam tot cu miscari lente, apoi turnam compozitia in tava si nivelam. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, fiind un blat subtire se coace foarte repede, atentie, ca eu pe una am bronzat-o nitel. Dupa ce s-a copt, scoatem blatul si-l lasam sa se raceasca, apoi il desprindem de pe hartia de copt. Procedam la fel si pentru blatul doi si trei.

 Crema. Intr-o cratita cu fundul dublu, punem amidonul, zaharul si incepem sa diluam cu lapte, amestecam bine sa nu facem cocoloase, apoi punem cratita pe foc si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase. Lasam sa se raceasca, daca nu avem rabdare, punem cratita-n chiuveta cu apa rece si amestecam pana se raceste, nu de tot, sa fie calduta. Apoi adaugam zeama de lamaie. Separat mixam untul la temperatura camerei si apoi, luam putin cate putin din crema fiarta si o incorporam in unt, procedam asa pana omogenizam crema fiarta cu untul. 

Frisca: Intr-un castron punem frisca lichida, smantana dulce, zaharul si mixam pana obtinem o frisca spumoasa, apoi picuram putin colorant verde.

In tava in care am copt blaturile, asezam folie alimentara, punem prima foaie, jumatate din crema o intindem bine, adaugam foaia a doua, restul de crema si ultima foaie. Pe ultima foaie, intindem frisca batuta, cu ajutorul unei furculite, trasam niste dungi pe suprafata prajiturii. Se da la frigider si se taie a doua zi, asta daca ai rabdare....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si stafide