Desert prajitura cu lapte cald si nesquik

de - Andreea - in Prajituri, 16 Apr 2018 | 4162 vizualizari

 

O prajitura rapida, pufoasa si foarte usor de preparat. 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 180 gr faina tip '00'
  • 60 gr unt
  • 120 ml lapte
  • 2 linguri cu nesquik
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu lapte cald si nesquik:

Ingredientele le scoatem si le aducem la temperatura camerei.

Dam drumul la cuptor sa se incalzesca la 180 grade C.

Punem intr-un bol ouale intregi impreuna cu zaharul si mixam cu ajutorul mixerului la viteza maxima, pentru 7-8 minute, pana ce devin de culoare deschisa si pufoase, iar zaharul s-a topit.

Adaugam faina impreuna cu praful de copt si amestecam bine ingredientele .

 Separat punem laptele impreuna cu untul si nesquik-ul intr-un ibric si lasam la foc mic amestecand in continuu pana ce untul s-a topit si laptele e fierbinte( NU lasati sa inceapa sa fiarba).

Adaugam putin cate putin laptele cu nesquik in compozitia de oua cu faina si amestecam bine.

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungeti cu unt si tapetati cu faina) si turnam compozitia.

Dam tava la cuptorul incalzit in prealabil pentru 25 minute.

Cand prajitura este gata, o lasam 5-10 minute in cuptor sa se raceasca.

O portionam apoi dupa plac si servim. 

Pofta buna !!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu lapte cald si nesquik" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de caise