Desert prajitura cu mere

de Constelatialeu in Prajituri, 12 Sep 2020 | 8532 vizualizari

 

Am vazut la Miha prajitura asta si am zis sa o incerc si eu, aveam cateva mere care au cazut din pom si musai sa fac ceva cu ele, altfel riscam sa se strice.Mi-a placut ideea cu calitul merelor in unt, foarte gustoase, imi venea sa le mananc asa, sa nu le mai pun in prajitura

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 2 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • coaja de lamaie
  • 1 pliculet praf de copt
  • 500-600 g faina ( in cazul in care mai cere mai adaugam )
  • Umplutura
  • cca 2 kg de mere
  • 80 g unt cu 80 % grasime
  • 2-3 linguri pline cu zahar ( in functie de cat de dulci sau acre sunt merele )
  • 100 g stafide
  • scortisoara ( optional) eu n-am avut, deci n-am pus
Portii: 34
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere:

Prima data am facut umplutura, sa aiba timp sa se raceasca un pic. Am curatat merele de coaja, le-am ras pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi am stors merele rase de suc, le-am asezat intr-o cratita, am pus zaharul si untul taiat cubulete. Am pus cratita pe foc, la foc mic sa se caleasca, amestecand din cand in cand, am adaugat si stafidele si am lasat pana ce a scazut toata zeama formata. Le-am lasat sa se raceasca cat timp am facut foile.

Foi : Am pus cele 2 oua intr-un castron, am adaugat zaharul si coaja de lamaie si am amestecat cu telul pana a inceput sa-si mareasca volumul. Separat am amestecat uleiul cu laptele, faina cu praful de copt. Am adaugat peste oua, laptele si uleiul si am omogenizat, apoi am incorporat faina amestecata cu praful de copt. Am framantat pana am obtinut un aluat nu tare dar care sa se poata intinde usor. Am folosit tava de la cuptor ( tava de la aragazele clasice, cele noi sunt mai mari ) am impartit aluatul in doua parti egale, am intins fiecare parte direct pe hartia de copt, am asezat prima foaie direct cu hartia de copt in tava, apoi am intepat foaia cu o furculita, am intins merele calite, apoi am asezat a doua foaie, am intors invers foaia ca sa pot sa dezlipesc hartia de copt, am intepat si foaia de desupra si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand incepe sa se rumeneasca frumos. Am scos tava din cuptor, am lasat sa se raceasca apoi am portionat prajitura.Sincer n-am idee cum trebuia sa iasa foaia, a mea a iesit mai ''crocanta'' dar mie mi-a placut asa crocantica. Se poate pudra cu zahar, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de lamaie